Skip to main content

Glamping-dome Drakaberget i Småland

**Ny** Välkommen till Drakabergets glamping-dome **Ny**

Övernatta helt enkelt glamoröst

Spatsera uppför backen – och häpna över vår glamping-dome som väntar vackert välvd mellan träd och mossiga stenar.

Du når din personliga glamping-oas inom några minuter – på en promenad som tar dig genom det fridfulla småländska landskapet och bort från vardagen.

Designen av ditt kupolformade skogsrum gör att inne och ute smälter samman på magiskt sätt. Njut av enkelhetens lyx på Drakaberget!

Inspirerad? Vi ser fram emot din e-post eller ditt samtal. Välkommen till Galtås och Drakabergets glamping-dome!


Beskrivning – Glamping-dome Drakaberget i Småland


Unikt boende: Glamping-kupolen är generösa 17 kvm stor och 2,5 m hög. Skyddad från insyn står den stolt välvd vid en bergssluttning på ett trädäck där det också finns en sittgrupp och ett utekök.

Att vara inomhus utomhus, det är vad vårt annorlunda boende erbjuder dig: Cirka en tredjedel av den extremt stabila och vindtåliga kupolkonstruktionen är opakt speglad. Resten av glamping-kupolens yta består av inifrån transparenta och utifrån tonade rutor. Detta ger dig en pampig panoramautsikt över det ljuvliga omgivande landskapet. Samtidigt kan du njuta av absolut avskildhet tack vare kupolens ogenerade och upphöjda läge.

Sittplatsen bredvid glamping-kupolen har ett bord med positionsstolar – och en förstklassig utsikt. Precis intill kupolen ligger, i en elegant pergola, ett läckert utekök. Både sittgruppen och uteköket är utrustade med belysning


Glamping-kupolens utekök är utrustat med porslin och de viktigaste husgeråd du behöver för att laga an enklare måltid. Du kan alltså ta med dig din egen mat och laga den på gasspisen – eller över öppen eld. Dina ingredienser håller du kalla i en stor elektrisk kylbox. Eller så gör du det extra bekvämt för dig och beställer ett matlagningskit samt dryck och efterrätt från oss.

I ditt dome-skogsrum kryper du ner i en mysig Queen Size säng, bäddad med sköna sängkläder i linne, och somnar under stjärnorna. Extra filtar finns tillgängliga i kupolen så att du sover gott oavsett väder. Om du vill sova i komplett mörker lånar du bara en av de sköna sovmaskerna som tillhandahålls.

Andra detaljer i kupolen är ett bord och stoppade stolar. Flera lampor ger harmonisk belysning och en tornvärmare en skön temperatur. Dessutom finns det en stilig förvaringsmöbel i glamping-kupolen.


Framför kupolen, och alldeles intill uteköket, finns en fin läger- och eldplats med ved. Här kan du njuta av jordnära mys!

I lagom avstånd till kupolen finner du ditt personliga utedass.

Duscha (och gå på en vanlig toa) kan du i Villa Vilans bastubyggnad, bara några promenadmimuter borta.


Priser & viktig information – Glamping-dome Drakaberget i Småland

Uppehåll:
2’700 kr för 2 personer, 1 natt
4’400 kr för 2 personer, 2 nätter
2’200 kr för 1 person, 1 natt
3’500 kr för 1 person, 2 nätter

Mat:
Frukosten ingår.
Matlagningskit samt dryck (lättöl eller läsk) och efterrätt: 300 kr/person
Matlagningskitet består av ingredienser till en utsökt hamburgare/veggieburgare eller till linguine med krämig ratatouille.

Drakabergets glamping-dome står cirka 300 meter från Villa Vilan. Kupolen kan låsas. Den är ansluten till elnätet, och mobiltäckning finns.

Det tillhandahålls 30 liter vatten per dag. (Duscha kan du i Villa Vilans bastubyggnad).

Frukost med många egna och ekologiska produkter ingår i priset och levereras till glamping-kupolen.

Sängkläder, handdukar och slutstädning ingår också.

Ved till eldplatsen finns tillgänglig vid glamping-kupolen.

”Adults only”: I glamping-kupolen välkomnar vi upp till 2 personer som är minst 22 år. Unga gäster är välkomna från 15 års ålder i sällskap med en vuxen.

Dessvärre får man inte ta med sig något husdjur till glamping-kupolen.

Villkor för betalning/avbokning: Betalning sker i samband med bokningen via Swish eller med kort. Vid avbokning fram till 3 dagar före ankomstdagen återbetalas 60 % av det totala priset.

Vi ser fram emot att du kontaktar oss. Välkommen till Småland och Drakabergets glamping-dome!


Tillgänglighet / Verfügbarkeit / Availability

Tillgängliga
Bokad
MTOTFLS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30