Vi & Våra Djur

Bo på Lantgård

Ett djuriskt roligt ställe

Vår lantgård i den lilla småländska byn Galtås med jordbruksmark på 60 ha sköts ekologiskt och extensivt. Här hos oss lever det nötkreatur, ett grispar, höns, bin och katter.

Vi är stolta över att få hjälpa till i bevarandearbetet av utrotningshotade raser och att kunna erbjuda våra djur av de gamla raserna Väneko (nötkreatur), Åsbohöns (höns) och Linderödssvin (gris) en god hållning som främjar deras välbefinnande.

Vi ser fram emot att visa djuren för dig och dina barn när ni vistas på vår Bed and Breakfast Villa Vilan, i stugan Ekkulle eller i stugan Äppellund. Kanske har ni även lust att hjälpa till med utfodringen? I Galtås är det djuriskt roligt!


Djuriskt

Nötkreatur, Väneko

Väneko (nötkreatur)

Höns, Åsbohöns

Åsbohöns (höns)

Grisar, Linderödssvin

Linderödssvin (grisar)


Mänskligt

Vi har våra rötter i Tyskland och i Schweiz. Vår gemensamma väg började med en resa till Sverige.


Efter stationer i Frankrike, Kanada och Schweiz var det planer och fakta samt tillfälligheter och känslor som ledde oss till Galtås i Småland. Och till en gård som vi ville göra till vår egen. Vi gav den namnet ”Villa Vilan”.


Sedan 2002 tar vi emot gäster i Galtås.


Hjärtligt välkommen till vår Bed and Breakfast Villa Vilan, i stugan Ekkulle eller i stugan Äppellund! Här kan du njuta av okonstlad gästfrihet.

Stefanie Busam Golay & Nils Golay